Wat wel en niet te doen met beton ciré

Het is bij beton ciré erg belangrijk dat het wordt aangebracht door iemand met de juiste ervaring. Er zijn namelijk een hoop amateurs die niet goed weten hoe ze deze kalkverf juist moeten verwerken, dit zorgt voor een mindere of zelfs slechtere afwerking. Ook het product zelf is in verschillende kwaliteit te vinden op de markt. Niet elke variant van deze betonlook verf is even waterdicht of even duurzaam. Kies dus buiten de juiste beton ciré kleuren ook voor een beton ciré variant van hoge kwaliteit.

Wat wel te doen

De basis om beton ciré goed aan te kunnen brengen, is starten met een goede ondergrond waar de beton ciré op zal gaan komen. De ondergrond moet zeer star zijn, dat betekent dat de ondergrond vast moet zitten, hij moet niet kunnen bewegen en ook niet kunnen worden ingedrukt. Zorg ook dat de ondergrond scheurvrij is, anders kunnen deze scheuren doorkomen in de beton ciré zelf. In vochtige ruimtes is het aan te raden om een dubbele waterkering aan te brengen. Om het product goed waterdicht te houden moet je zorgen dat er gekozen wordt voor een twee componenten coating van zeer hoge kwaliteit. Kies van tevoren duidelijk welke kleur je wilt en wat voor uitstraling het product moet hebben.

Wat niet te doen

Zoals eerder vermeld, zijn er tegenwoordig veel amateurs op de markt die claimen dat zij perfect beton ciré aan kunnen brengen. Zorg ervoor dat je niet opgelicht wordt door een van deze personen en doe goed je research. Je wil namelijk niet dat je er achteraf achter komt dat deze persoon het eigenlijk helemaal niet zo goed kon. En zoals eerder vermeld, zijn er ook veel beton ciré varianten op de markt van mindere kwaliteit. Deze varianten zijn niet helemaal waterdicht of niet 100% duurzaam. Zorg ervoor dat je niet een van deze producten laat aanbrengen in je woning! Je wilt niet dat je het een jaar later allemaal opnieuw moet laten doen omdat het product van slechte kwaliteit blijkt te zijn.